Sosyal Medya

Coğrafyamız

Pakistan’da hükümet karşıtı gösteri

Hükümetin istifası için perşembe günü Lahor'dan yola çıkan on binlerce gösterici, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da toplandı.



Pakistan’da hükümetin istifası için PerÅŸembe günü Lahor’dan yola çıkan on binlerce gösterici, baÅŸkent Ä°slamabad'a ulaÅŸtı.

Ayrı konvoylar halinde 14 AÄŸustos'ta Lahor'dan yola çıkan iki muhalif partinin taraftarları farklı yerlerde mitingler düzenleyecek.

Pakistan Adalet Hareketi (PTI) lideri Ä°mran Han, BaÅŸbakan Navaz Åžerif ve hükümeti istifa etmeye çağırdı. 2013’teki seçimlerin ÅŸaibeli olduÄŸunu söyleyerek yeniden seçim yapılması gerektiÄŸini ifade etti.

Al Jazeera’ye konuÅŸan Halk Hareketi Partisi (PAT) lideri ve din adamı Tahir Kadri de “Hükümet istifa etmeli ve yeni bir sistem oluÅŸturulmalı. Bütün bu süreç çok barışçıl olacak” dedi.

Kadri, Pakistan’ın siyasi sisteminde gerçekleÅŸtirmeyi istedikleri ‘devrim’ öncesinde teknokratların ve bürokratların bir milli birlik hükümeti oluÅŸturması gerektiÄŸini belirtti.

2013 seçimlerinde zafer kazanan Navaz Åžerif’in partisi parlamentoda 189 koltuk kazanmıştı. PTI 34, PAT ise 46 sandalyeyi ele geçirmiÅŸti. Muhalefet, seçimlerde hile yapıldığını iddia ediyor.

Hükümet ise gösterilerin demokrasiyi hedef aldığını belirtiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.